These forums are read only, please use our new forums here.

Main :: POD HD


Support forums for all POD HD products


POD HD500 Edit problem
by Da_Funk on 2012-01-03 13:39:32

Hi

I've got Pod HD500, sometimes when i'm working with HD Edit some bug occurs (see attachment).

After that when i'm trying to receive preset from HD500 HD Edit may crash.

This usually occurs when i move stompboxes in the chain (not every time), but it may happend on a new preset when i choose an amp.

Reinstalling and reflashing did not help

HD Edit version - 1.06.0

Firmware version - 1.40

Driver version - 4.2.5.1

Connected to a PC (WinXP SP3) using the bundled USB cable.

Thanks

Message was edited by: Da_Funk



Re: POD HD500 Edit problem
by birro on 2012-01-03 14:00:16

I see your problem. Look at the left corner... the banks 1A, 1B... should have the patches loaded. So your HD500 edit isn't loading your unit.

Probably when you run HD500 you get this screen:

edit1.jpg

What you should see before anything should be this:

edit2.jpg

So the first question is: is HD500 edit loading your tones? As far as I saw on your screen, the answer is "no".

So probably you have drivers problem. Have you tried running Line6 Monkey to check the version of your drivers and also the connection?



Re: POD HD500 Edit problem
by Da_Funk on 2012-01-03 15:19:30

So the first question is: is HD500 edit loading your tones?

Yes. This is an empty tones.

There are no problems with connection to the PC.

Everything works fine, but the problem occurs frequently.



Re: POD HD500 Edit problem
by birro on 2012-01-03 15:23:39

Have you tried uninstalling HD 500 edit, restarting your computer and installing HD500 edit again?



Re: POD HD500 Edit problem
by Da_Funk on 2012-01-03 15:27:47

Yes. I also tried different versions of HD Edit - same problem.



Re: POD HD500 Edit problem
by Da_Funk on 2012-01-04 00:55:39

Update: the problem occurs most often when running any DAW and ASIO resources are used



Re: POD HD500 Edit problem
by wjoyce on 2012-01-04 01:03:17

Yep, I get it occasionally too.  I also get problems with patches looking fine in HD Edit and on the display, but the amp sounds disabled/turned down on the unit.  Moving a hardware knob on the unit itself restores the patch to what it should be.



Re: POD HD500 Edit problem
by Da_Funk on 2012-01-05 00:21:04



Re: POD HD500 Edit problem
by Line6Don on 2012-01-11 17:55:21

I would suggest to try a global settings reset and then a pedal calibration.

We have instructions on how to do both of these procedures available at the link below:

http://line6.com/support/docs/DOC-2222

After">http://line6.com/support/docs/DOC-2222">http://line6.com/support/docs/DOC-2222

Afterperforming these, try it out again to see how it works. If you still are receiving a problem, please do your best to provide us with a step by step recipe to reproduce the problem. Provide us with a patch as well if the patch is neccesary to recreate the problem.

Thanks.



Re: POD HD500 Edit problem
by BulldogXTRM on 2012-01-11 19:05:33

You know that happens to me then I get a thousand decibel squeel. See my thread looks like the same problem. The global reset solution doesn't work.

http://line6.com/support/message/345257#345257

">http://line6.com/support/message/345257#345257">http://line6.com/support/message/345257#345257



Re: POD HD500 Edit problem
by thiagosin on 2012-01-19 13:55:18

I need the same issue in my edti hd500



Re: POD HD500 Edit problem
by Line6Hugo on 2012-01-19 17:43:22

I would recommend removing all other USB devices from the computer and testing the POD on all of the computer's USB ports.  Completely remove ANY USB hubs, even if not in use, and test all of your ports with the POD.

Let us know if anything changes.

Regards,

Line6Hugo



Re: POD HD500 Edit problem
by Line6Tony on 2012-01-31 17:23:14

Hello Line 6 users,

I'm sorry that you've experienced this issue. It may be related to an issue where using HD500 edit will produce a loud squeal. We're actively working toward a fix to this problem. I'm creating a support ticket for each of you so we can continue to supply our Engineering group with data that they can use to help them do just that. Please respond to the ticket, especially if you get the squeal.

Q: What is a support ticket?

A: A support ticket allows you to directly correspond with a Line 6 Support Representative. An email will be sent to you from Line 6 containing a link to the ticket when a Line 6 Support Representative responds to it. Please follow the link in the email to view your open ticket to work one on one with Line 6 Support. Also, in your account, click My Account, then click Support Tickets to view the support ticket. Here’s a shortcut: http://line6.com/account/tickets/view/.

style="background-color: #ffffff; font-size: 12px; color: #000000; font-family: Helvetica, 'TradeGothicW02-BoldCn20 675505', sans-serif;">Please note: Sometimes support ticket notifications will be filtered to spam and junk folders. If you did not receive an email from us indicating that a ticket has been created, please make sure to check those folders in your email host, and also that your email account is receiving messages at all. You may also consider adding Line 6 to your safe senders list.



Re: POD HD500 Edit problem
by ILYAPAHUR on 2013-01-24 15:29:58

Hello, people!!! The problem was solved by changing USB port. (i use front ports on my station PC). Good luck!




The information above may not be current, and you should direct questions to the current forum or review the manual.